​ Zöld érzés​
Szimbiózis a szülőfölddel.
"Gondolkodj globálisan,
cselekedj lokálisan."
"Gondolkodj globálisan,
cselekedj lokálisan."

Szimbiózis a szülőfölddel.

Több, mint 30 éve igyekszünk ​természetközeli​​ életet élni. Ebből következik, hogy tudatosan vásárolunk. Annyit veszünk mindenből, amennyi  elfogy. Nem vesszük meg a tizedik cipőt és ruhából sincs a szekrényünkben olyan, amit évek óta pakolászunk egyik helyről a másikra, mert hordani nem akarjuk, kidobni meg sajnáljuk. Amit tudunk, helyben vásárolunk meg. Persze nem kapható minden egy falusi kis boltban, de szeretjük, hogy ismernek, hogy köszönnek és beszélgetnek ha betér az ember. A kis helyi boltokban, piacokon még ráakadunk magyar termelők portékáira, akik méltatlanul kiszorulnak a multik polcairól. Nagyon bánnánk, ha vevő híján elvesznének.

Az életmódunkból adódóan sokat jártunk és járunk bioboltokba és az otthonunkat is vegyszermentes környezetté igyekeztünk tenni. Magas színvonalú, de igen borsos árú külföldi márkák uralták az ökotisztítószer piacot. Akkoriban a magyar üzletek polcain még nem találtunk magyar márkát. 2005-ben döntöttük el, hogy útjára indítjuk a Zöld érzést.  Olyan partnereket kerestünk, akiket hozzánk hasonlóan ​innovatív gondolkodás vezérel.  Akiknek éppen annyira fontos a kész termék mögött dolgozó ember, mint nekünk és éppen annyira nyitottak a környezetvédelem felé, mint mi. Számunkra nagy öröm, hogy ezek a kapcsolatok a mai napig kitartanak és a mai napig remekül tudunk összedolgozni.

Az első Zöld érzés termék a Savon mosószer volt. 100% magyar fejlesztésű, Föld- és emberbarát, kézműves termék. A mai napig kapható a magyar piacon, változatlan receptúrával, visszatérő vevőkkel.  Ez a mosószer volt a magyar piacon az első konkurenciája a külföldi környezetbarát termékeknek. Foszfát- klór - és szulfátmentes. Parabénmentes. Nem tartalmaz mesterséges fehérítőszert. Szilikonmentes. Újrahasznosítható csomagolás.  Idővel jöttek a vásárlói visszajelzések, ötletek, igények és hamarosan a magyar fejlesztők válaszai. 

 " Nem lehetne kihagyni a tartósítószert? Allergiás vagyok."   ( Vegán mosószer) 

"Jó lenne egy erős, ütős mosószer a nagyon piszkos ruhákhoz. "   ( Ökolor mosószer ) 

 "Pulóverekhez nincs külön mosószer?Nem kapok lanolinos mosószert a gyapjú holmikhoz." ( Ritha mosószer ) 

"Jó lenne valami folttisztító adalék. Esetleg vízlágyító? " ( Extra oxi booster foltsó )

Így lett a Zöld érzés brand évek alatt mindannyiunké. Az embereké, akik szívvel, lélekkel készítik el nekünk immár 15 éve a termékeinket. A kereskedő partnereinké, akik bizalmat szavaztak a kezdeményezésünknek és minden nehézség ellenére kitartanak mellettünk. A vevőinké, akik 15 éve megvásárolják a termékeinket és örömmel ajánlják az ismerőseiknek is. A Zöld érzés mögött MI vagyunk, MAGYAROK.